RIJSOORD / Rezoord
Een durrepie an de Waol

Erna Wouters.

Gendringen 1958

 

Contact:
't Zwaantje 15
2988 BW Ridderkerk-Rijsoord
tel.(0180)430710
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.ernawouters.nl 

 

Hoeden, tassen, kragen, haardecoraties en bruidscreaties.

 

Over Erna
Aangenaam…

Mijn naam is Erna Wouters. Ik ben hoedenmaakster, ik vervaardig hoeden in mijn atelier aan huis. Naast hoeden ontwerp ik ook haardecoraties, bijbehorende tassen en recentelijk ben ik begonnen met hoezen voor laptops, tablets en smartphones.
Hoeden, tassen en meer.
Jaren geleden ben ik begonnen met les geven in naaien en hoeden maken aan groepen met voornamelijk vrouwen uit Barendrecht en Ridderkerk. In die tijd maakte ik zelf al diverse hoeden, wat ik minstens net zo leuk vond als het les geven. Toen heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen.
De hoeden verkoop ik aan huis, maar ook op evenementen. Ik neem bijvoorbeeld ieder jaar deel aan de Kunstroute Ridderkerk. Ook ben ik wel eens te gast geweest bij Kunstroute Albrandswaard. Verder zijn mijn hoeden te zien op tentoonstellingen en exposities.
Af en toe ga ik de grens over met mijn hoeden. Ik heb een aantal jaar terug mee gedaan aan een hoedenwedstrijd in Stuttgard. Ook heb ik afgelopen jaar een expositie gehad in Norcía, Italië. Dat zijn fantastische ervaringen!
Naast het les geven, exposeren en verkopen geef ik ook lezingen. Dit doe ik voor (grote) groepen op gewenste locatie, in alle delen van het land. Voor kleinere groepen organiseer ik ook cursussen en workshops voor een gezellige, creatieve middag of avond.
Een haardecoratie of een hoed… Wat is het verschil?

Een hoed kent u allemaal wel. Hoeden zijn er in alle vormen, groottes en materialen. Het verschil tussen een haardecoratie en een hoed zit hem vooral in de grootte. Een haardecoratie is een wat kleinere “versiering” eigenlijk voor in het haar, bevestigd op een haarklip of diadeem.

m Ariël, een bijzondere, diepblauwe hoed met asymmetrische rand   m Een aantal hoeden tentoongesteld

   Ariël, een bijzondere, diepblauwe hoed met                        Een aantal hoeden tentoongesteld

   asymmetrische rand.

 m Een fleurige gekleurde hoed van papierstro en voile   m Een geddelte van de expositie  

     Een fleurige gekleurde hoed van papierstro en voile.             Een geddelte van de expositie.

m Een mooie lilakleurige hoed van cinemay, voile en veren   m Een paarse hoed met lichtroze en groene bloemen, van cinemay en voile

       Een mooie lilakleurige hoed van cinemay,                           Een paarse hoed met lichtroze en groene

       voile en veren.                                                                  bloemen, van cinemay en voile